OM OSS

Vi är en unik möbel och inredningsbutik som funnits i Åseda i drygt 60år. Med ett handplockat sortiment från flera duktiga leverantörer. I och med korta avstånd till både Växjö, Vetlanda och Högsby så gör det att vi har våra nära kunder i tre olika län.

Vår ambition är att ha ett så brett sortiment av möbler, inredning och presentartiklar som möjligt, till både unga och äldre kunder. Service och kunskap om våra produkter är en av de viktigaste delar vi vill erbjuda våra kunder.

Välkommen till Jonssons Möbler i Åseda du också!

Personal Jonssons Möbler

Marie

Ägare

Niklas

Ägare

Lukas

Extra

Vi älskar

En snabbtur med oss

I början av 50-talet
Invigning
Jonssons Möbler startade i början av 50-talet av Gert Jonsson som då jobbade med tapetsering av möbler. Efterfrågan på nya möbler ökade, man började då sälja och leverera möbler till hemmen, först med cykel och kärra, sedan med bil.
I början av 50-talet
1960- och 70 –talet
Butiksytan byggs ut
Under 60- och 70 –talet ökade försäljningen och butiksytan byggdes allt efter som ut. Nya kunder hittade i allt större utsträckning till Jonsson Möbler i Åseda, redan då med ett brett urval av kvalitetsmöbler till bra priser.
1960- och 70 –talet
1973
Snökaos
1973 rasade en stor del av butiken p.g.a. den tunga snön som fallit, men byggdes upp igen.
1973
70 och 80-talet
Heltäckningsmattor
På -70 och 80-talet gör heltäckningsmattor intåg i det svenska hemmet. Inläggning av heltäckningsmattor en del av inriktningen i möbelaffären jämte den vanliga försäljningen av möbler.
70 och 80-talet
Början av -90 talet
Lågkonjunktur i landet
Början av -90 talet var en tuff tid med en djup lågkonjunktur i landet.
Början av -90 talet
Mitten på 90-talet
Ekonomin bli bättre
I mitten på 90-talet började ekonomin bli bättre, och folk började handla möbler igen.
Mitten på 90-talet
2005
Marie & Niklas tar över
2005 startar Marie och Niklas dagens Jonssons Möbler i Åseda. Man satsar på ett utökat sortiment med inrednings och presentartiklar som ett ytterligare komplement till möblerna.
Försäljning av kontorsmöbler för företag och industri blir ytterligare ett viktigt ”ben” att stå på. Men man vidhåller fortfarande konceptet att handplocka sina leverantörer så som Jonssons tidigare gjort , och på det viset vara en unik butik med ett unikt utbud.
2005
2017
Jonssons Möbler fortsätter...
Jonssons Möbler fortsätter att vara en butik med ett brett sortiment av möbler presenter och inredningsdetaljer för både den privata och den offentliga kunden.
2017